Orosanmälan vid misstanke eller kännedom om att en vuxen far illa

LÄS MER

Orosanmälan

Om du är orolig för att en vuxen far illa i kan du göra en orosanmälan. Det kan till exempel gälla missbruk eller beroende av alkohol, droger, narkotikaklassade mediciner (som inte är utskrivna av läkare), dopning och spelberoende.

Du behöver till exempel inte veta hur mycket någon dricker eller hur mycket eller vilken typ av narkotika någon använder för att göra en anmälan, det räcker med att du är orolig för någon. Som privatperson kan du välja att vara anonym, men tänk då på att inte uppge ditt namn eller annat som kan identifiera dig i anmälan.

Du som i ditt jobb kommer i kontakt med personer med beroendeproblematik är skyldig att anmäla enligt 6 § LVM om du i jobbet träffar någon som du tror behöver tvångsvård för sitt missbruk eller beroende. I det fallet kan du som anmälare inte vara anonym.

Socialtjänsten i Landskrona kommun läser och handlägger regelbundet alla inkommande ärenden under arbetstid: måndag-fredag kl 08.00-17.00.

Är du osäker på om du vill göra en orosanmälan kan du ringa till vår mottagning för vägledning. Det går även bra att göra anmälan på telefon 0200-770220. '

 

Behandling av personuppgifter
Landskrona stad behandlar dina personuppgifter för att handlägga ditt ärende. Vill du läsa mer om detta kan du klicka på denna länk: Individ- och familjenämndens personuppgiftsbehandling - Landskrona stad

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa