Skapande Skola för åk. 6 på Tycho Brahe museet

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Tycho Brahe Museet 

Tycho Brahe museet på Ven är platsen för den moderna vetenskapens födelse. Innan Tycho Brahes nyfikna och ifrågasättande arbete inom astronomin var mycket av den kunskapen baserad på gissningar och religiösa åsikter.

Tycho Brahe däremot, försökte sätta sin tro åt sidan och göra noggranna mätningar av himlakropparnas positioner. Så noggranna att de faktiskt inte kunde överträffas förrän mer än 300 år efter hans död, 1601.

Inte nog med astronomi, ägnade sig Tycho Brahe åt många andra vetenskaper; bland annat botanik, alkemi- och medicinframställning, kartografi, boktryckerikonst och mycket, mycket mer. På ön i Öresund skapade han mer eller mindre en hel industri. En industri, som skapade allt ifrån den faktiska observationen av en himlakropp, till slutprodukten - den tryckta boken.

Om besöket

De elever som besöker oss under projektet Skapande skola kommer att få en fantastisk halvdag på paradisön utanför Landskronas kust!

I besöket ingår en guidad visning där guiden berättar om allt spännande Tycho Brahe bidrog med för att vi efter honom, skulle kunna förstå hur världen och universum ser ut.

Eleverna kommer även att få strosa i den Slottsträdgård som omgav renässansslottet Uraniborg och såklart även besöka det underjordiska observatoriet Stjärneborg, med dess ljus och ljudföreställning. Utöver detta arrangeras en skapande och kreativ aktivitet, kopplad till Tychos arbete på ön. Spännande!

Frågor? 

Kontakta tycho.brahe@landskrona.se

 

 

Behandling av personuppgifter

Landskrona stad behandlar dina personuppgifter för att handlägga ditt ärende. Vill du läsa mer om detta kan du klicka på denna länk: Kulturnämndens personuppgiftsbehandling - Landskrona stad

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Ansvarig lärare loggar in genom Landskrona stads personal-ID
  • Programmet går att boka 2 maj - 5 juni (vardagar, inga röda dagar)
  • Programmet är kostnadsfritt för åk 6, kommunala skolor inom Landskrona stad.
  • Observera att detta är en bokningsförfrågan, du kommer få en bekräftelse från Tycho Brahe-museet när bokningen är genomförd.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa